Wij zijn Koperen Kees

 • Annuska Zwaneveld
  Annuska Zwaneveld

  Annuska Zwaneveld geeft theaterles en regelt achter de schermen allerlei zaken voor de theaterschool. Annuska houdt van dansen, muziek en theater. Daarnaast regisseert zij o.a. musicals en theaterstukken bij allerlei verschillende verenigingen en organisaties en werkt als uitvoerend producent.

 • Jeroen van Vliet
  Jeroen van Vliet

  Jeroen heeft zelf 10 jaar lang bij theaterschool Koperen Kees les gehad voor hij naar de toneelschool ging. Sinds juni 2017 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunst in Tilburg. Hij vindt het heel bijzonder dat hij nu les mag gaan geven op de theaterschool waar zijn theater loopbaan is begonnen. De lessen van Jeroen worden met  enthousiasme en plezier gegeven. Hij vindt het belangrijk dat alle spelers gezien worden en zich binnen de veilige leeromgeving kunnen ontplooien. Jeroen is een maatschappelijk geëngageerd theatermaker. Dit is terug te zien in zowel zijn voorstellingen als in zijn lessen. Zijn laatste voorstelling ging over de radicalisering van de samenleving.  Jeroen werkt naast Koperen Kees ook voor Aluna begeleiding. Hier onderneemt hij leuke activiteiten met een jongen met een verstandelijke beperking.

 • Serge Bosman
  Serge Bosman

  Serge Bosman is theatermaker en acteur. Hij geeft les aan diverse doelgroepen en is gespecialiseerd in improvisatietheater. Theatersport heeft hij geleerd van Keith Johnstone, de grondlegger ervan. Zijn lessen worden gekenmerkt door veel energie, veel experimenteren en multidisciplinaire opdrachten. Naast het les geven speelt hij momenteel nu onder andere in de verteltheatervoorstelling Romeo en Julia en het Griezelgeheim. Theater maken is verhalen vertellen. Iedereen kan dat leren.

 • Els Hoonhout
  Els Hoonhout

  Els Hoonhout is al een oude rot in het vak. In 1983 studeerde zij af als theaterdocent aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar (nu HKU Theater) en in 2002 behaalde zij haar diploma in Fine Arts aan de Augusta State University in de V.S. Ze heeft ervaring in alle afdelingen van het onderwijs en is sinds 2002 verbonden aan Koperen Kees. Voor haar is kunst, of dat nu theater, muziek, dans of beeldend is, een manier om een verhaal te vertellen. En verhalen heeft iedereen.

 • Simone Valk
  Simone Valk
  Simone Valk speelt graag toneel! Dat heeft ze ontdekt op theaterschool koperen kees toen ze 13 jaar was.
  Vol passie heeft ze in 2013 haar diploma Docent Theater aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem behaald.
  Ze werkt als theaterdocent en als trainingsacteur voor verschillende bedrijven door het hele land.

  Op theaterschool koperen kees geeft ze spel les aan de oriëntatiegroepen en verschillende voorstellingsgroepen.

 • Ruud van Schaik
  Ruud van Schaik

  Ruud is naast Singer/Songwiter, Music Producer en Artiest ook deel geworden van het team van Koperen Kees! Ruud mixt in zijn muziek verschillende stijlen en heeft hierdoor een hele eigen sound gekregen. Bij theaterschool Koperen Kees zal Ruud zanglessen gaan geven aan verschillende groepen.

 • Willemijn Nowee
  Willemijn Nowee

  Willemijn Nowee is in september 2017 afgestudeerd als Theater Docent op de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Vanaf haar 6e tot haar 18e heeft zij zelf les gehad op Koperen Kees. Daarom is het nu extra speciaal voor haar om theaterles te geven op de theaterschool waar zij zelf ooit gestart is. Willemijn houdt van acteren, dansen, zingen en hockey. Ze heeft in grote producties gespeeld zoals Turandot, Mikado en heeft in de muziektheaterproductie ‘Hoor me’ gespeeld. Ze vindt het belangrijk dat haar leerlingen kennis maken met theater maar ook de persoonlijkheidsontwikkeling vindt zij heel belangrijk. Naast Koperen Kees werkt zij bij een theatergroep die voorstellingen maken voor mensen met dementie. Theater als middel inzetten om contact te maken is een belangrijk element voor haar. Willemijn wil heel graag CliniClown worden, dus humor zal zeker aanwezig zijn bij haar lessen. Zij zal peuter- en kleuterlessen geven en daarnaast ook Theatercursussen. Ze kijkt er erg naar uit om jullie te ontmoeten in de theaterlessen!

 • Laurens de Groot
  Laurens de Groot

  Laurens is als acteur al te zien geweest op televisie, in de bioscoop en in het theater. Het vak leerde hij in Den Haag en Amsterdam en door het heel, heel veel te doen. Naast zijn werk als acteur geeft hij met veel plezier les aan zowel profs als amateurs van alle leeftijden. Daarnaast maakt en schrijft hij zelf theatervoorstellingen en korte verhalen. Hij heeft een eigen theaterbedrijf en is artistiek leider van zijn eigen theatergroep.

  Een jaar of zeven geleden gaf Laurens bijna twee seizoenen les aan Koperen Kees en is dit seizoen weer terug.

   

 • Merel van der Eijk
  Merel van der Eijk

  Merel is al vanaf jongs af aan bezig met zingen, dansen en toneelspelen. Toen ze klein was maakte ze altijd al showtjes voor haar ouders. Op haar dertiende is Merel toneellessen gaan volgen bij Theaterschool Koperen Kees. Nu zingt en speelt zij in concerten en voorstellingen als lid van Theaterkoor Dario Fo. Merel heeft Theaterwetenschap gestudeerd in Amsterdam en werkt bij Koperen Kees achter de schermen. Vanuit haar opleiding en vooral uit eigen ervaring wil zij zich graag inzetten om kinderen en jongeren nieuwsgierig en enthousiast te maken voor theater!

 • Maartje van der Meij
  Maartje van der Meij

  Maartje is een enthousiaste, energieke en veelzijdige theatermaker/docent. Ze werkt graag samen met andere creatievelingen en spelplezier staat bij haar op nummer 1. Iedereen wordt in haar lessen op zijn of haar eigen ‘level’ geprikkeld en uitgedaagd. Maartje zal les gaan geven bij verschillende Theatercursussen en bij de Buitengewoon groep op donderdag.

 • Marlies Ruigrok
  Marlies Ruigrok

  Marlies Ruigrok is werkzaam als zangeres en docent muziek(theater) en zang, haar grootse passie is muziektheater. Marlies behaalde in 2013 haar bachelordiploma Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast studeerde zij aan Theaterschool De Trap en volgde zij de afgelopen jaren diverse lessen/ workshops bij docenten uit het theatervak. Momenteel werkt ze als zangeres onder andere bij ‘Marlies & Paul’ en Theaterkoor Dario Fo, in samenwerking met bijvoorbeeld The Kyteman Orchestra, het Asko|Schönberg ensemble en De Nederlandse Opera Academie. Als docent is ze verbonden aan verschillende stichtingen in de regio, waaronder Theaterschool Koperen Kees, waar zij de zanglessen en de oriëntatie-cursussen geeft. Marlies geeft enthousiast les aan alle leeftijden en maakt in haar lessen de combinatie tussen plezier en kwaliteitsverbetering. Haar eigen ervaring als zangeres draagt daar goed aan bij.

 • Marjella Rooduijn
  Marjella Rooduijn

  Marjella is een theaterdocente die verschillende theatercursussen geeft bij Koperen Kees. Naast theaterdocente is Marjella ook circusdocent. In haar projecten en lessen worden circus en theater laagdrempelig aangeboden zodat elk kind mee kan doen. Iedereen verdient theater, muziek, circus en dans in zijn leven!

  Tijdens haar projecten raakt zij geïnspireerd door verhalen en culturen die leven in een land, een dorp, gemeente of in het kind zelf en daarom gebruikt Marjella deze vaak als startpunt van een project of tijdens haar lessen.

 • Carolien Hoogendoorn
  Carolien Hoogendoorn

  Carolien is docerend theatermaker en heeft het vak geleerd op de Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Drama in Eindhoven. Zij geeft al jarenlang les aan kinderen en volwassenen. Samen met haar spelers op avontuur gaan en een wereld creëren waarin alles mogelijk is; als je er zelf maar in gelooft. Dat vindt zij het mooiste wat er is. Carolien werkt vaak vanuit beweging en ziet het als een uitdaging het beste uit haar spelers te halen en ze verbaasd te laten staan over wat ze allemaal in huis hebben.

 • Boudewijn Ruigrok
  Boudewijn Ruigrok

  Boudewijn zingt heel veel. In z’n eentje in het theater, met grote koren met heel veel mensen, met mensen die heel goed kunnen zingen en met mensen die vinden dat ze dat helemaal niet kunnen (al valt dat best mee). Hij werkt graag aan stukken waarin zingen en acteren samen komen: muziektheater. Hij heeft daarvoor geleerd op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Kleinkunstacademie en het Conservatorium in Amsterdam.