Alice in Wonderland 4+
door Mariska Simon

Meer dan 150 jaar geleden schreef Lewis Carrol het boek Alice’s adventures in Wonderland. Inmiddels is het een klassieker. Deze voorstelling is een eigentijdse en eigenzinnige bewerking van dit tijdloze verhaal. De illustraties van het levensgrote pop-up decor zijn van Gouden Penseel-winnares Floor Rieder, die met haar bewerking van Alice de Libris-prijs won voor het mooiste boekomslag. In deze magische wereld speelt en vertelt Mariska Simon het avontuurlijke en inspirerende verhaal van Alice. Door de eenheid van spel, muziek en decor ontstaat een betoverende ervaringdie kinderen niet snel zullen vergeten. We’re all mad here is het bekende citaat uit Alice in Wonderland en deze boodschap weet Mariska als geen ander te vertolken.

Componist Ward Veenstra schreef samen met Mariska de soundtrack voor deze voorstelling. De regie is in handen van Mark Haayema. Rianne van Duin, maker van vele pop-up boeken, verzorgde de ingewikkelde pop-up techniek van het decor.

Over Mariska Simon
De veelzijdige theatermaakster Mariska Simon is gespecialiseerd in het maken van originele voorstellingen gebaseerd op kinderboeken. Eerder maakte zij met succes de voorstelling Het Muizenhuis, Knofje, Ezel en Beer en De waterprinses.

Credits
Regie: Mark Haayema
Spel: Mariska Simon
Concept: Mark Haayema & Mariska Simon
Lichtplan: Wouter Moscou
Decor: Simon Speelt Producties
Muziek: Ward Veenstra en Mariska Simon
Pop-up techniek: Rianne van Duin
Kostuum: Dorine van IJsseldijk
Producent: Klein Amsterdam Producties

Alice in Wonderland