Wij zijn Koperen Kees

 • Annuska Zwaneveld
  Annuska Zwaneveld

  Annuska Zwaneveld geeft theaterles en regelt achter de schermen allerlei zaken voor de theaterschool. Annuska houdt van dansen, muziek en theater. Daarnaast regisseert zij o.a. musicals en theaterstukken bij allerlei verschillende verenigingen en organisaties en werkt als uitvoerend producent.

 • Serge Bosman
  Serge Bosman

  Serge Bosman is theatermaker en acteur. Hij geeft les aan diverse doelgroepen en is gespecialiseerd in improvisatietheater. Theatersport heeft hij geleerd van Keith Johnstone, de grondlegger ervan. Zijn lessen worden gekenmerkt door veel energie, veel experimenteren en multidisciplinaire opdrachten. Naast het les geven speelt hij zelf ook in voorstellingen. Theater maken is verhalen vertellen. Iedereen kan dat leren.

 • Simone Valk
  Simone Valk
  Simone Valk speelt graag toneel! Dat heeft ze ontdekt op theaterschool koperen kees toen ze 13 jaar was.
  Vol passie heeft ze in 2013 haar diploma Docent Theater aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem behaald.
  Ze werkt als theaterdocent en als trainingsacteur voor verschillende bedrijven door het hele land.

  Op theaterschool koperen kees geeft ze spel les aan de oriëntatiegroepen en verschillende voorstellingsgroepen.

 • Willemijn Nowee
  Willemijn Nowee

  Willemijn Nowee is in september 2017 afgestudeerd als Theater Docent op de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Vanaf haar 6e tot haar 18e heeft zij zelf les gehad op Koperen Kees. Daarom is het nu extra speciaal voor haar om theaterles te geven op de theaterschool waar zij zelf ooit gestart is. Willemijn houdt van acteren, dansen, zingen en hockey. Ze heeft in grote producties gespeeld zoals Turandot, Mikado en heeft in de muziektheaterproductie ‘Hoor me’ gespeeld. Ze vindt het belangrijk dat haar leerlingen kennis maken met theater maar ook de persoonlijkheidsontwikkeling vindt zij heel belangrijk. Naast Koperen Kees werkt zij bij een theatergroep die voorstellingen maken voor mensen met dementie. Theater als middel inzetten om contact te maken is een belangrijk element voor haar. Willemijn wil heel graag CliniClown worden, dus humor zal zeker aanwezig zijn bij haar lessen. Zij zal peuter- en kleuterlessen geven en daarnaast ook theatercursussen én voorstellingscursussen. Ze kijkt er erg naar uit om jullie te ontmoeten in de theaterlessen!

 • Jeroen van Vliet
  Jeroen van Vliet

  Jeroen heeft zelf 10 jaar lang bij theaterschool Koperen Kees les gehad voor hij naar de toneelschool ging. Sinds juni 2017 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunst in Tilburg. Hij vindt het heel bijzonder dat hij nu les mag gaan geven op de theaterschool waar zijn theater loopbaan is begonnen. De lessen van Jeroen worden met  enthousiasme en plezier gegeven. Hij vindt het belangrijk dat alle spelers gezien worden en zich binnen de veilige leeromgeving kunnen ontplooien. Jeroen is een maatschappelijk geëngageerd theatermaker. Dit is terug te zien in zowel zijn voorstellingen als in zijn lessen. Zijn laatste voorstelling ging over de radicalisering van de samenleving.  Jeroen werkt naast Koperen Kees ook voor Aluna begeleiding. Hier onderneemt hij leuke activiteiten met een jongen met een verstandelijke beperking.

 • Aron Elstak
  Aron Elstak

  Aron Elstak (1993) begon al vroeg met zingen en muziek. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste zanglessen. In zijn tienerjaren begon hij met zingen en spelen bij jeugdtheaterscholen, waarna hij de overstap maakte naar het professionele theatervak en zijn eigen theatergezelschap oprichtte en daarnaast op tournee ging met een musical voor kinderen. Later maakte hij zijn eerste solo-cabaretprogramma, inmiddels is hij op tournee met zijn derde voorstelling. Daarnaast startte hij als muzikaal leider bij Theatergroep Mangrove, zowel bij de professionele tak als bij de amateurproducties. Ook startte hij als muzikaal leider bij de jaarlijkse musicalproducties van een middelbare school. Aron volgde zanglessen en -workshops bij o.a. Ger Otte, Jacqueline Janssen, Harjo Pasveer en Pia Douwes. Hij heeft een voorliefde voor muziek met een verhaal en wil iedereen met wie hij werkt uitdagen dat verhaal zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Muziek zonder interpretatie bestaat volgens hem slechts uit platte noten. Hij heeft een enorme passie voor het maken van muziek in groepsverband en is erg enthousiast om te beginnen bij Koperen Kees

 • Laurens de Groot
  Laurens de Groot

  Laurens is als acteur al te zien geweest op televisie, in de bioscoop en in het theater. Het vak leerde hij in Den Haag en Amsterdam en door het heel, heel veel te doen. Naast zijn werk als acteur geeft hij met veel plezier les aan zowel profs als amateurs van alle leeftijden. Daarnaast maakt en schrijft hij zelf theatervoorstellingen en korte verhalen. Hij heeft een eigen theaterbedrijf en is artistiek leider van zijn eigen theatergroep.

  Een jaar of zeven geleden gaf Laurens bijna twee seizoenen les aan Koperen Kees en is dit seizoen weer terug.

   

 • Els Hoonhout
  Els Hoonhout

  Els Hoonhout is al een oude rot in het vak. In 1983 studeerde zij af als theaterdocent aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar (nu HKU Theater) en in 2002 behaalde zij haar diploma in Fine Arts aan de Augusta State University in de V.S. Ze heeft ervaring in alle afdelingen van het onderwijs en is sinds 2002 verbonden aan Koperen Kees. Voor haar is kunst, of dat nu theater, muziek, dans of beeldend is, een manier om een verhaal te vertellen. En verhalen heeft iedereen.

 • Merel van der Eijk
  Merel van der Eijk

  Merel is al vanaf jongs af aan bezig met zingen, dansen en toneelspelen. Toen ze klein was maakte ze altijd al showtjes voor haar ouders. Op haar dertiende is Merel toneellessen gaan volgen bij Theaterschool Koperen Kees. Nu zingt en speelt zij in concerten en voorstellingen als lid van Theaterkoor Dario Fo. Merel heeft Theaterwetenschap gestudeerd in Amsterdam en werkt bij Koperen Kees achter de schermen. Vanuit haar opleiding en vooral uit eigen ervaring wil zij zich graag inzetten om kinderen en jongeren nieuwsgierig en enthousiast te maken voor theater!

 • Lisa Daleman
  Lisa Daleman

  Lisa Daleman is sinds 2017 afgestudeerd op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als Dramadocent. Ze is zelf pas op haar 12e in aanraking gekomen met toneel maar wist vanaf dat moment meteen dat ze er nooit meer mee wilde stoppen. Het mooie van toneel en theater vindt Lisa de kracht en zelfvertrouwen die het kan geven aan mensen. Dat is ook de reden dat ze lesgeven zo leuk vind. Je kunt de leerlingen dan echt zien groeien in hun zelfvertrouwen en dat is iets wat zij voor iedereen wenst. Zelf vindt Lisa het leuk om paard te rijden, naar de film of het theater te gaan en lekker uit te waaien op het strand.