Muziek & Theater Vakantieweek: bericht van muziekdocent Ferry

Over anderhalve week begint de eerste Muziek & Theater Vakantieweek! Muziekdocent Ferry was er vorig jaar ook al bij. Hieronder vertelt hij waarom jij ook mee moet doen met de vakantieweek!

In de weken van 17 t/m 20 en 24 t/m 27 augustus, mag ik als docent muziek weer meewerken aan de Muziek & Theater Vakantieweken (voor kinderen van 6 t/m 12 jaar) van theaterschool Koperen Kees en muziekschool Muziekmeesters Westland. Ik kijk er al een tijd naar uit!

 

Vorig jaar mocht ik voor het eerst hieraan meedoen en vond ik het enorm leuk. Samen hebben we in slechts 4 dagen 2 prachtige voorstellingen gemaakt over een spannende en mooie reis langs allerlei landen en plekken. Wat ik zo leuk vond is dat de kinderen zelf het verhaal hebben bedacht en  de voorstellingen hebben gemaakt en met zelf gemaakte live muziek en attributen! Het samen iets creëren en presenteren, maar ook het samen lunchen, knutselen en tussendoor buiten spelen, was enorm leuk en het publiek was erg enthousiast.

 

Dit jaar doen we dit nog eens dunnetjes over, maar dan 2 keer :). De eerste week is het thema “Peter Pan” en de tweede week is het thema “Alice in Wonderland”. En dit jaar spelen we de voorstellingen in de grote theater zaal van Muziekmeesters! Samen met de theaterdocente Sébastienne en met hulp van theaterdocente Sheila zijn we natuurlijk al begonnen met alle voorbereidingen voor de voorstellingen. Wij weten zeker dat het weer twee fantastische voorstellingen worden, over dromen en reizen, wonderlijke landen en dieren, over vriendschappen, piraten en koninginnen, feesten en (zwaard)gevechten, ontvoeringen en ontsnappingen, en nog veel meer, en dat alles met prachtige (zelfgemaakte) kostuums en attributen en zelf gemaakte en live uitgevoerde muziek!

 

De aanmeldingen stromen binnen, doe jij ook mee?

 

Groetjes,

Muziekdocent Ferry.