Koperen Kees

De theaterschool voor heel het westland

Over Koperen Kees

Koperen Kees is een theaterschool die al dertig jaar in en rond Westland kinderen, jongeren en verstandelijk beperkten opleidt in het theatervak: door middel van spellessen, bewegingslessen en zanglessen wordt er gewerkt aan creativiteit, ontplooiing van talent en inleving, maar ook aan zelfvertrouwen, samenwerken, fysieke ontwikkeling, stemvorming en presentatie. En daarnaast is theater natuurlijk ook ontzettend leuk! Waar anders vind je gemene heksen, stoere ridders, oude opa’s, knappe prinsessen, gekke dieren, bazige juffen en sjieke koningen?

De naam Koperen Kees

De naam ‘koperen kees’ komt van het vierkante koperen plaatje in het midden van een theaterpodium. Zo weten de lichtman, de regisseur, de acteur, de danser en de zanger precies waar het midden is. Theaterschool Koperen Kees is net als dit vierkante plaatje: een hulp, een richtlijn voor het maken van theater. En.. het schittert!

Leerplan

We werken bij Theaterschool Koperen Kees volgens een zorgvuldig samengesteld leerplan. Koperen Kees kan, als je aan het kiezen bent voor een vervolgopleiding na je middelbare school, je ook helpen bij het voorbereiden van je auditie voor een theatervakopleiding. Er zijn heel veel oud-Koperen Kees-leerlingen die hebben gestudeerd op ArtEz, Toneelschool Amsterdam, Toneelacademie Maastricht, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Conservatorium Amsterdam. Wil je horen over de mogelijkheden? Mail dan naar info@koperenkees.nl.

Aanbod kunst & cultuur binnen het onderwijs en andere organisaties

 

Klik hier voor meer informatie